Vokki-Myyrät Satujen metsässä Grimmin satujen maailmassa

 

 

Tiedätkö, mitä tuliaisia Punahilkka vei mummolleen? Entä tiedätkö, miten siilin ja jäniksen juoksukilpailussa kävi? Tai tiedätkö, miten ihmeellinen pöytä, vanha aasi ja keppi liittyvät toisiinsa? Näihin ja moniin muihin Grimmin saduissa esiintyviin tarinoihin löydät ratkaisun Vokki-Myyrien uudelta lastenmusiikkilevyltä.

 

Kymenlaaksolainen lastenmusiikkiyhtye Vokki-Myyrät julkaisee Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla torstaina 14.7.2016 klo 10 uuden levyn, jonka julkistamiskonsertti on Pelimannitalossa. Levyn nimi on Satujen metsä - Vokki-Myyrät Grimmin satujen maailmassa.

 

Julkistamispaikaksi valittiin Kaustinen, koska Vokki-Myyrien musiikki pohjautuu kansanmusiikkiin sekä siksi, että viulisti-laulaja Leena Sjöblom on kaustislaissyntyinen.

 

Vokki-Myyrät ovat kehränneet ahkerasti sini-puna-keltaisella rukillaan uutta villalankaa, jonka mukana on syntynyt monia uusia lauluja. Kuulemme tuttuja tarinoita Grimmin satujen maailmasta. Saapasjalkakissa muuttaa mullan kullaksi ja tekee jopa ilmaveivin. Hannu ja Kerttu kulkevat karkkitaloon, jossa reippaan ja mukaansatempaavan kertosäkeen aikana päästään maistelemaan karkkia niin erikoista, joka ei oo tehty sammakoista. Ja ette varmaan arvaa, kumpi voittaa jäniksen ja siilin kilpajuoksussa?! Siili nimittäin juksaa jänistä ja kutsuu kaverinsa avukseen... Tietysti tapaamme myös Prinsessa Ruususen ja lähdemme huikeaan Karhun tanssiin. Ja kuinkas monella nimellä Metsän kuningasta kutsutaankaan? Se selviää tässä huikeassa tanssissa. Keijukainen hurmaa kauniilla melodisella soinnillaan koko niityn ja kuulemme myös irkkuvaikutteisen kappaleen, miten pöytä taikoo ruokaa ja aasin suusta tulee kultarahoja. Ja varokaakin puhumasta lööperiä, sillä keppi kyllä koputtaa...

 

Tässä muutama esimerkki tulevalta Vokki- Myyrien levyltä. Myyrien soitinvalikoimassa on harvinaisuutena parisataa vuotta sitten käytössä ollut klavikordi, jota ei enää nykyään oikeastaan kuule. Mukana on myös mm. nokkahuilu ja viulu sekä tietysti kuullaan noidan rummutustakin.

 

Levyä myy VLMedia ja kauppoihin se saapuu syksyn kuluessa. Levyä saa myös Vokki-Myyrien keikoilta.